Wingschool Aalsmeer is een onderdeel van Zeilschool Aalsmeer. Sebastiaan Sargis, opleider en trainer, is al sinds zijn 7e verbonden aan de zeilschool en heeft sinds 1 november 2023 het bedrijf overgenomen.

Samen met onze partner F-One BNLX zijn we in 2020 gestart met het aanbieden van lessen met de Swing. Ook waren we de eerste in Nederland om windfoilclinics aan te bieden. Vanwege de samenwerking met F-One BNLX beschikken we over de nieuwste carbon foils en boards van F-One, die voor een groot deel in samenwerking met onze instructeurs ontworpen en ontwikkeld zijn! Wil je leren wingfoilen dan ben je bij Wingschool Aalsmeer dus op de juiste plek voor expertise op het gebied van techniek en materiaal. Wij bieden clinics aan voor de beginnende wingfoiler die de eerste meters wil maken, maar ook voor de gevorderde foiler die toe is aan gijpen, downwind 360 of zelfs de eerste sprongetjes!

Over onze instructeurs

Over ons - Sipke

Sipke

In 2019, toen wingfoilen net geïntroduceerd werd, kwam F-one met de vraag of Zeilschool Aalsmeer testcenter wilde worden. Met mijn windsurffoilervaring ben ik de uitdaging aangegaan en kon ik na een uurtje mijn eerste honderd meter rechtdoor wingen. Toen was ik verkocht! Ik vind het fijn dat het materiaal compact is en snel vaarklaar. Verder hou ik van de vrijheid en dat er geen geluid om je heen is als je een halve meter boven het water staat. Leuk is ook dat er meerdere disciplines zijn: racen, wave en freestyle. Mijn coolste trick tot nu toe is de table pushloop [voor de liefhebber: zie Duotone Wing Academy app]. En op nieuwjaarsdag 2023 heb ik mijn eerste 720 geland. Naast wingen en windsurffoilen zeil ik op diverse bootsoorten, werk ik als onderhoudsmonteur en instructeur bij Zeil- & Wingschool Aalsmeer en heb ik een eigen bedrijf in surfboard repair.

Bart

Via mijn sponsor F-One heb ik in de zomer van 2019 als een van de eersten ter wereld mogen kennismaken met wingfoilen. Toen de eerste prototypes naar Nederland kwamen mochten wij, als “Nederlands windsurffoil R&D team”, die als eerste proberen. Ik was niet gelijk hooked. Dat kwam pas met de evolutie van het materiaal naar snellere en wendbaardere foils. Mij trekt voornamelijk de vrijheid ten opzichte van andere foilsporten (windsurf- en kitesurf-foil), die ik ook nog steeds beoefen. Het voelt super gaaf om een downwind 360 te doen of een erg snelle tack of (race)gijp. Één keer heb ik de 55 km/u aangetikt op een 3-4 meter hoge golf in 35+ knopen wind op Tenerife! Echt kicken! Ik oefen nu op de “Flaka” air upwind 360 en die lukt steeds vaker. Ik geef les omdat ik het iedereen gun om wingfoilen een keer te proberen.

Windfoilen

Dirk

In 2019 heb ik de overstap gemaakt van windfoilen naar wingfoilen. De eerste keer eindigde ik op lagerwal en raakte verstrikt in de wing-leash aan mijn linker pols en de board-leash aan mijn rechter enkel. Sindsdien leerde ik eerst stukjes te vliegen en daarna om ook tijdens de gijp te blijven vliegen. Mijn volgende uitdaging is om de vliegende overstag te verbeteren. Het gaat steeds soepeler en makkelijker. Hier geniet ik enorm van. En daarnaast van de vrijheid: letterlijk en figuurlijk los van alles. Met 8 knopen wind kan ik al vliegen. Heerlijk als het met een vlaagje net lukt om op de foil te komen. Hoe leuk is het om anderen hierbij te helpen en helemaal als de vonk overspringt. De coolste trick om te doen is een sessie niet vallen ;)) maar eigenlijk hou ik meer van ontspannen rondvliegen.

Minne

Het leukste aan wingfoilen vind ik het vliegen boven het water en de bewegingsvrijheid die dat met zich meebrengt. Ik heb wingfoilen ontdekt in de zomer van 2020 via Sipke, die me aanspoorde om het eens te proberen. In 2021 ben ik echt fanatiek begonnen. Ik kan nu sprongen maken en ga binnenkort beginnen om andere trucjes te leren. Als student HBO sport management & ondernemen én gepassioneerd winger draag ik graag mijn kennis en enthousiasme over op anderen.

Instructeur

Raven

Begin 2019 heb ik het wingfoilen ontdekt doordat ik ambassadeur werd bij F-One. Sindsdien heb ik al een hoop andere mensen geënthousiasmeerd, want het is de mooiste sport die ik ken. Dat draag ik graag over op anderen. Ik hou van het vrije gevoel. Het is speels en je bent alleen maar met jezelf en het wingen bezig en niks anders. De coolste trick om te doen vind ik de backflip. Naast wingen en andere watersporten zoals windfoilen, kiten, wakeboarden en zeilen houd ik verder van wielrennen, hardlopen, basketbal en padel. Ik werk als Recruiter in de Executive Search (Finance), een baan waarin ik de hele dag in contact sta met mensen.

Over ons vaargebied

De Westeinderplassen zijn een perfecte locatie omdat:

  • het enigszins onbekende gebied volop ruimte biedt;
  • de mooie oefenbaai met geleidelijk aflopend strand, prima geschikt is om het te leren én voor gevorderden om de beach- en waterstart te oefenen;
  • het een waar eldorado is voor de gevorderde winger, want bij veel wind is de golfslag hoog;
  • het water geen stroming kent, je verliest dus geen onnodige meters.

Voor een voorproefje, bekijk hier de webcam vanaf onze steiger en hier de webcam gericht op de oefenbaai.

Locatie en parkeren

Wingschool Aalsmeer is onderdeel van Zeilschool Aalsmeer:

Kudelstaartseweg 64
1433 GK Aalsmeer

Parkeren
Parkeergelegenheid is 150 meter verderop bij het surfstrandje ter hoogte van Kudelstaartseweg 20 of aan de Bachlaan langs de kant van de weg. Alstublieft niet parkeren bij onze buren van het Chinese restaurant of in de Marsstraat.