Vliegen boven het water, wie wil dat nou niet?! Onze wingfoil lessen worden gegeven door ervaren instructeurs. Ze brengen met veel plezier deze gave nieuwe sport aan je over. En het leuke is, je hoeft geen ervaring te hebben met windsurfen of kiten om te starten!

Tijdens de les wordt gebruik gemakt van Swing V2 wings (4.2, 5.0, 5.2 en 6.0), inflatable boards van 6’6″ en 7’2″ en 140l of 190l en voorvleugels van 2200 cm2, 1800 cm2 en 1500 cm2. Voor (ver)gevorderden hebben we een hard board 5’10” van 110l of Papenoo foilsups 95l of 123l.

Boek nu een clinic (1,5 uur) of privéles (2,5 uur) en beleef zelf deze nieuwste watersportrage.

Wat neem ik mee?
 • Handdoek

 • Zwemspullen

 • Zonnebrand bij mooi weer

 • Als je deze hebt: een wetsuit en surfschoentjes, anders krijg je van ons een zomer(shorty) of winterwetsuit en schoentjes te leen

Genoeg wind? Geef bij je aanmelding aan wat je surfniveau en gewicht is; wij houden de weersvoorspellingen goed in de gaten en bellen je uiterlijk de ochtend van te voren als het niet doorgaat om een nieuwe afspraak te maken. Je kunt ook zelf de weersvoorspelling in de gaten houden via de forecast van windfinder.

Clinic Wingfoilen

beginners en enigszins gevorderden – jeugd en volwassenen – 7 dagen per week, het hele jaar door – overdag of ’s avonds

Tijdens de wingclinic kunnen de eerste meters met de Swing gemaakt worden! Je begint met het onder de knie krijgen van de wing. Dit oefen je stapsgewijs op het land en al snel op een windsurfboard of gelijk op een wing(foil)board. Er wordt geoefend met de techniek van het wingen en om balans te houden. Daarna stap je  over naar een foilboard en gaat het echte werk beginnen. Op het foilboard ga je oefenen met pompen om omhoog te komen en om boven het water te blijven zweven.

Een wingclinic duurt 1,5 uur. De kosten bedragen € 99,-. Wil je iemand meenemen? Dat kan voor €60,- per persoon. Clinics zijn 7 dagen per week mogelijk, overdag en ’s avonds.

Boek een clinic

Privéles Wingfoilen

enigszins gevorderden en (ver)gevorderden – jeugd en volwassenen – alleen of samen met vrienden, familie of collega’s – 7 dagen per week, het hele jaar door – overdag of ’s avonds

Heb je na je eerste wingclinic de smaak te pakken gekregen? Onze privélessen wingfoilen zijn volledig afgestemd op jouw wensen en niveau.

Wil je jouw skills verbeteren? Beter overstag gaan, leren gijpen, (hoger) springen en trucjes zoals de flaka of downwind 360? Bij Wingschool Aalsmeer kunnen ook gevorderde foilers nog veel leren! Onze enthousiaste instructeurs bespreken graag met jou waar jij aan wil werken en stemmen jouw les daarop af.

Een privéles duurt 2,5 uur. De kosten zijn €150,- per 2,5 uur. Wil je iemand meenemen? Dat kan voor €90,- per persoon. Privélessen zijn 7 dagen per week mogelijk, overdag en ’s avonds.

Boek een privéles

Wingschool Aalsmeer:

 • Veilig en betrouwbaar

 • Fijne sfeer en persoonlijke aandacht

 • Goed opgeleide en enthousiaste instructeurs

 • Erkend door VDWS

 • Professioneel opleidingscentrum voor instructeurs: opleiding, training en bijscholing

 • Mogelijk vanaf 10 jaar (ben je jonger? neem even contact op)

 • 7 dagen per week mogelijk, overdag en ’s avonds