Leer Wingfoilen bij Wingschool Aalsmeer

Vliegen boven het water, dat wil toch iedereen?! Wingschool Aalsmeer heeft wingfoil lessen voor ieder niveau. Voor de sportieveling die deze watersport voor het eerst wil proberen tot de ervaren winger die specifieke vaardigheden beter onder de knie wil krijgen.

Je krijgt les van onze ervaren instructeurs op wings en boards van het merk F-One. We hebben wings van het type Swing V2 in verschillende maten. Voor de beginner hebben we inflatable boards in uiteenlopende lengtes en voor de (ver)gevorderde een hard board of een foilsup. Lees hier welke maten we beschikbaar hebben. Het formaat wing en board dat gebruikt wordt tijdens de les wordt afgestemd op je ervaring, lichaamsgewicht en de weersomstandigheden.

Boek hieronder een clinic (1,5u) of een privéles (2,5u) of lees verder voor meer informatie.

Wingschool Aalsmeer:

  • Winglessen sinds 2020

  • Ontstaan uit Zeilschool Aalsmeer met 53 jaar ervaring

  • Aan de prachtige Westeinderplassen

  • Fijne sfeer en persoonlijke aandacht

  • Goed opgeleide en enthousiaste instructeurs

  • VDWS erkend

  • Clinics (1,5u) en privélessen (2,5u)

  • Hele jaar door, 7 dagen per week, overdag én ’s avonds

Wingfoil les voor beginners

Een les voor beginners wordt stapsgewijs opgebouwd. Eerst oefen je ‘droog’ om de wing veilig te gebruiken en te besturen. Al snel ga je het water op en leer je de techniek van het wingen. Je oefent ook met het (her)vinden van je balans. Er kan worden gestart met een board zonder foil. Daarna stap je over naar een foilboard en gaat het echte werk beginnen. Je leert pompen om het board uit het water te krijgen en telkens opnieuw ga je op zoek naar je balans. Zodra je rechtuit op koers kunt blijven, leer je om te gijpen.

Iedereen heeft zijn eigen leertempo, vanzelfsprekend stemmen we ons lestempo op  jou af.

Wingfoil les voor (ver)gevorderden

Een gevorderde winger heeft de basis onder de knie en beheerst het rechtuit foilen. Wil je jouw skills verbeteren of een specifieke trick leren? Bespreek met onze professionele instructeurs waar jij aan wilt werken, zij stemmen zich daarop af.
Denk aan: pomptechnieken, beter gijpen, foilend overstag gaan, (hoger) springen, golven nemen en tricks zoals de flaka of downwind 360.

Overweeg je om een (nieuwe) wing of board aan te schaffen? Probeer ons F-one materiaal uit. Hier lees je daar meer over.

Clinic of privéles boeken

Wingschool Aalsmeer geeft clinics van 1,5 uur en privélessen van 2,5 uur. De clinic is de beste optie voor iedereen die komt kennismaken met deze sport, want 1,5 uur is best intensief. De clinic is ook zeer geschikt om te ontdekken of je onze manier van lesgeven prettig vindt. Privélessen zijn de beste optie als je de smaak te pakken hebt of als je specifieke skills wilt leren.

Clinics en privélessen worden gegeven aan 1 t/m 8 personen. Bij groepen van 5 tot 8 personen wordt het materiaal door gewisseld.

Boek via de knoppen hieronder je wingclinic of privéles. Geef bij je aanmelding aan:

  • Of je wind- of kitesurf ervaring hebt.
  • Wat je gewicht is (belangrijk voor het materiaal dat we voor je klaarleggen).

Voldoende wind? Wij houden de weersverwachting goed in de gaten. Mocht de les niet door kunnen gaan dan bellen we je uiterlijk de ochtend van te voren om een nieuwe afspraak te maken. Via de windfinder spot Westeinderplassen kun je zelf ook het weer volgen.

Heb je vragen, neem contact met ons op.

Praktische informatie

Locatie Wingschool Aalsmeer
Tarief Clinic (1,5u): €99 (extra personen €60 p.p.)
Privéles (2,5u): €150 (extra personen €90 p.p.)
Groepen Max groepsgrootte: 8 personen
Tijd Geef je voorkeurstijd op bij de boeking. Zorg dat je een half uur voor aanvang aanwezig bent.
Leeftijd Vanaf 14 jaar. Ben je jonger, neem dan contact op.
Meenemen Zwemkleding, handdoek (+ evt. je eigen wetsuit & surfschoenen)